Top 3 beginnerstrucs om indruk te maken op je vrienden

Dus je hebt je algemene paddle-boardtechniek onder de knie, je voelt je comfortabel op het water en je voelt je op je gemak bij het verkennen van je omgeving. Dus wat nu? Nou, je hoeft niet meteen te beginnen met het plannen van een paddle-boarding-reis over het kanaal, in feite kan het volgende op je paddle-boarding-to-do-lijst zijn om wat leuke beginnerstrucs te leren. Deze top paddleboard-trucs voor beginners zullen zeker indruk maken op je vrienden (als je ze goed hebt) of je veel aan het lachen maken (als je ze verkeerd hebt). Dus technisch gezien is het een win-win.

Veel van deze paddle-boarding-trucs zullen je daadwerkelijk helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van je huidige paddle-boardingvaardigheden, wat je algehele techniek en prestaties zou kunnen helpen.

Draai een paddleboard aan

Een persoon op een paddleboard van Aquaplanet Wilderness.

De eerste paddle-boardtruc die we gaan doornemen is de 'pivot turn' of 'step back turn'. Niet alleen ziet een pivot turn er cool uit, het is ook erg handig als je snel van richting moet veranderen en het is de snelste methode om je board rond te draaien. Je kunt om te beginnen voor de 180 draaien en opbouwen tot 360 en zelfs verder als je van een uitdaging houdt.

 1. Om je pivot turn te beginnen, wanneer het board over het water glijdt, moet je jezelf zijwaarts draaien in een surfhouding.
 2. Plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar en kijk naar de zijrand van je paddleboard met je knieën lichtjes gehurkt. Zorg ervoor dat uw voeten langs de middellijn van het bord staan ​​en dat uw voet aan de achterkant degene is met de enkelband .
 3. Zodra je je stabiel genoeg voelt, moet je iets naar de achterkant van het board gaan en in deze positie blijven.
 4. Wanneer de neus van het board iets boven het water uitsteekt, moet je je gebruikelijke peddeldraaitechniek met grote slagen gebruiken.
 5. Als je eenmaal in de gewenste richting kijkt, kun je een stap terug doen naar het midden en weer naar voren kijken.

Achteruit peddelen

Een persoon op een paddleboard van Aquaplanet Wilderness.

Achteruit peddelen klinkt misschien een beetje onconventioneel, maar afgezien van het feit dat het een leuke techniek is om te leren, kan het ook handig zijn als je ergens vast komt te zitten of jezelf positioneert voor een paddle boarding race. Achteruit peddelen is precies zoals het klinkt - je peddelt achteruit!

 1. Zorg ervoor dat je je omgeving goed hebt gecontroleerd voordat je aan deze truc begint, het laatste wat je wilt is tegen iets of iemand botsen.
 2. Zorg ervoor dat je in het midden van je paddleboard staat met een typische paddleboardhouding naar voren gericht.
 3. Draai je peddel zo dat de voorkant ervan nu in dezelfde richting wijst als de achterkant van je board.
 4. In het begin voelt het misschien ongemakkelijk, maar je zult nu moeten proberen je gebruikelijke peddelbeweging na te bootsen, maar met je armen de verkeerde kant op.
 5. Zorg ervoor dat u tijdens het peddelen achter u de arm volgt die de waterslagen leidt, dit helpt rug- of nekletsel te voorkomen. Als de peddel zich bijvoorbeeld in het water aan uw rechterkant bevindt, draait u zich om en volgt u met uw nek om achter u te kijken.
 6. Doe slechts 1-2 slagen aan elke kant voordat je wisselt, als je meer dan dit probeert, zal het board gaan draaien vanwege de vin aan de onderkant die voorop loopt.

Paddle Board Hoofdstand

Een persoon die een hoofdstand doet op een paddleboard.

Absoluut de moeilijkste van onze paddle-boardtrucs op deze lijst, de machtige hoofdstand. Technisch gesproken zou dit meer als een SUP-yogahouding dan als een 'truc' kunnen worden aangemerkt, maar aangezien er een aantal stappen zijn om een ​​volledige hoofdstand te bereiken, kan het ook een goede truc zijn voor beginners om te leren.

 1. Kies wat rustig en vlak water waar het onwaarschijnlijk is dat het water wordt verstoord door boten of andere activiteiten.
 2. Zet je peddel in de houder zodat deze niet in de weg zit
 3. Ga op handen en voeten zitten met uw handen op schouderbreedte uit elkaar aan weerszijden van het handvat
 4. Plaats de bovenkant van je hoofd zo goed mogelijk in het midden van het bord, naast het handvat en verplaats je hand zodat je een gelijkmatige driehoek hebt.
 5. Zorg ervoor dat uw ellebogen 90 graden gebogen zijn over uw handen.
 6. Til je knieën van het board en strek ze uit met de toppen van je tenen, zodat je stabiel op het board blijft staan.
 7. Begin langzaam met je voeten naar je hoofd te lopen om je heupen op één lijn te krijgen met je schouders.
 8. Zodra u zich stabiel voelt, kunt u uw knieën optillen om op uw ellebogen te rusten
 9. Nadat u zich zelfverzekerd voelt in deze positie, kunt u uw kernspieren aanspreken en langzaam uw knieën optillen, totdat ze recht in lijn zijn met uw heupen en schouders
 10. Houd uw schouders omhoog en weg van het bord om te voorkomen dat het gewicht op uw nek en hoofd wordt gehouden
 11. Voer de stappen langzaam achteruit om terug te keren naar de startpositie.

Met een SUP-hoofdstand is het een goed idee om dit op te bouwen, zo leer je op den duur de juiste techniek. Ga voor je eerste paar pogingen van stap 1 naar stap 4, bouw dan op naar stap 6 enzovoort. Als je de eerste keer alles uit de kast probeert te halen, zal het waarschijnlijk niet goed gaan en zul je waarschijnlijk gefrustreerd raken en opgeven, vooral als je nog nooit eerder een hoofdstand op het droge hebt geprobeerd...

Herinneren…

Wanneer u voor het eerst een nieuwe paddle-boardtrick probeert, moet u ervan uitgaan dat u de eerste paar keer waarschijnlijk zult falen en in het water zult belanden, dus zorg ervoor dat u uw locatie zorgvuldig hebt gekozen en dat u voldoende ruimte heeft uit de buurt van mogelijke gevaren en obstakels. , het spreekt vanzelf dat je een drijfhulpmiddel nodig hebt.

Begin bij al deze trucjes klein en bouw op naar het eindresultaat. Het is onwaarschijnlijk dat u het de eerste keer zult begrijpen, dus als u het stap voor stap opsplitst, kunt u het onder de knie krijgen. Het moet vooral leuk zijn! Als je voelt dat je gefrustreerd raakt of het beu bent, neem dan een pauze en kom een ​​andere keer terug met de truc. Het zal je verbazen hoeveel kalmte je zal helpen om je trucs te verbeteren!

Vergeet ons niet te taggen in je SUP-trucs op Instagram @aquaplanet , we zien ze graag! Het goede, het slechte en het lelijke (we zullen niet te veel lachen, beloof het)


Uitgelicht in dit artikel