Paddleboarden is de afgelopen jaren een populaire watersport geworden, en met de duizenden nieuwe enthousiastelingen op het water, is het je misschien opgevallen dat wij en andere bedrijven de nadruk leggen op veiligheidsuitrusting. Zelfs als je geen tijd hebt om een ​​hele blog te lezen over drijvende kalebassen en wat een PFD is (daar komen we later op terug...), laten we je achter met deze ene hoofdboodschap: Draag je drijfvermogen!

Als je 5 minuten kunt missen, je weet maar nooit, erachter komen waarom een ​​QR-riem echt nuttig is, kan een leven redden.

Waarom een ​​drijfhulpmiddel?

Drijfhulpmiddelen of PFD's (persoonlijk drijfapparaat) hebben door de geschiedenis heen een ontzettend lange weg afgelegd. Er zijn al voorbeelden uit 870 na Christus van mensen die opgeblazen dierenhuiden of uitgeholde kalebassen gebruikten om hen te helpen bij het zwemmen. Van daaruit zijn we overgegaan op het gebruik van vesten van hout en kurk, en uiteindelijk zijn we overgegaan op onze moderne materialen die zowel superlicht als compact zijn, waardoor je volledige bewegingsvrijheid hebt terwijl je toch de klus kunt klaren!

Een van de belangrijkste risico's van paddleboarden is in het water vallen. Zelfs ervaren paddleboarders kunnen van hun boards vallen als gevolg van harde wind, schokkerige omstandigheden of het verliezen van hun evenwicht. Wanneer dit gebeurt, kan het dragen van een drijfhulpmiddel u helpen het hoofd boven water te houden en te voorkomen dat u verdrinkt. Het is belangrijk op te merken dat een drijfhulpmiddel niet hetzelfde is als een reddingsvest, dat is ontworpen om een ​​bewusteloze persoon met zijn gezicht naar boven in het water te draaien.

De manier waarop we onze drijfhulpmiddelen hebben ontworpen, betekent dat er geen beperking is aan uw arm- of draaibeweging, wat op zijn beurt betekent dat hoewel het op het eerste gezicht omslachtig lijkt om er een te dragen, ze helemaal niet beperkend zijn en zeker de moeite waard zijn. de gemoedsrust! Ontworpen om nauwsluitend rond uw borst en romp te passen, blijft een goed passende PFD op zijn plaats terwijl u beweegt. Zorg ervoor dat het drijfhulpmiddel goed past en is aangepast aan uw lichaamslengte om maximale effectiviteit te garanderen.

Leiband

Laten we beginnen met wat snelle basisprincipes . Een riem bevestigt je aan je paddleboard en zorgt ervoor dat je er niet te ver vanaf drijft als je eraf valt. Het is ontworpen om je paddleboard aan je enkel of kuit te bevestigen, zodat je te allen tijde verbonden blijft met je board. Dit is van het grootste belang bij sterke stroming of woelig of ruw water, waar je met een moment van afleiding in het drankje zou kunnen zijn en je board weg zou kunnen vliegen om chaos te veroorzaken in het strandgedeelte waar alleen gezwommen kan worden. Met dit eenvoudige pakket kun je het board naar je toe trekken en binnen enkele minuten weer gaan peddelen.

Dus, in welke omstandigheden zou uw enkelband mogelijk niet geschikt zijn?

Als je een riviervaarder bent, heb je misschien andere paddle-boarders gezien met hun riem om hun middel. Dit wordt een QR (Quick Release) veiligheidsgordel genoemd. Het is heel eenvoudig een riem met een knevel aan de voorkant, die wordt gebruikt in combinatie met uw bestaande riem. Het is gemakkelijk toegankelijk en stelt u in staat om de riem "snel los" te maken in geval van nood. Dit kan van essentieel belang zijn als je board stroomopwaarts vast komt te zitten en je vastgebonden blijft aan het feit dat het in de tegenovergestelde richting wordt getrokken, niet in staat om je enkelriem te bereiken en water opneemt. Bij het peddelen in sterkere stromingen of sneller stromend water raden we altijd aan om een ​​riem met snelsluiting te dragen, en deze zijn zelfs in stilstaand water vaak nuttig, omdat enkelriemen veel gemakkelijker verstrikt kunnen raken of erover kunnen struikelen.

Andere uitrusting

Naast het dragen van een drijfhulpmiddel, zijn er andere veiligheidsuitrustingen die u tijdens het paddleboarden zou moeten dragen, zoals een helm.

Hoewel het dragen van een helm niet verplicht is tijdens het paddleboarden, wordt het ten zeerste aanbevolen als je peddelt in gebieden met potentiële gevaren zoals rotsen, riffen of andere obstakels, of experimenteert met het meer extreme wildwater peddelen. Zorg ervoor dat uw helm is ontworpen voor watersport, aangezien niet alle helmen geschikt zijn.

Andere veiligheidsuitrusting: Naast de drie hierboven genoemde items, zijn er andere veiligheidsuitrusting die je kunt dragen tijdens het paddleboarden, zoals een wetsuit, uitslagbeschermer of waterschoenen. Deze items helpen je lichaam te beschermen tegen de elementen, verminderen het risico op letsel en verbeteren je algehele comfort tijdens het paddleboarden.

Conclusie

Deze punten vertegenwoordigen slechts het topje van de ijsberg, en er valt altijd meer te leren over veiligheid, maar het dragen van uw drijfhulpmiddel en riem is absoluut de beste plek om te beginnen. Vergeet niet om veiligheid voorop te stellen en waar nodig de kennis van SUP-veiligheid te delen met je paddle-community. Pak nu je board en ga terug het water op!

Blijf veilig en gelukkig peddelen!


Uitgelicht in dit artikel