Een gids voor paddleboarden met kinderen

Paddleboarden met kinderen kan een leuke en opwindende manier zijn om als gezin samen tijd door te brengen. Het is niet alleen een geweldige manier om de natuur te verkennen en wat beweging te krijgen, maar het biedt kinderen ook de kans om te leren over waterveiligheid en hun evenwicht en coördinatie te ontwikkelen. Voordat u echter aan uw avontuur begint, zijn er een paar tips en trucs die u in gedachten moet houden om ervoor te zorgen dat de ervaring voor iedereen veilig en plezierig is.

1. Begin bij de basis

Als je kinderen nieuw zijn met paddleboarden, is het belangrijk om bij de basis te beginnen. Leer ze hoe ze op de juiste manier op het bord kunnen staan, hoe ze de peddel moeten vasthouden en hoe ze het bord in verschillende richtingen kunnen bewegen. Het is ook belangrijk om ze te leren over waterveiligheid, inclusief hoe ze een reddingsvest op de juiste manier moeten dragen en hoe ze moeten signaleren voor hulp als ze in de problemen komen.

Een vader en zoon op twee paddleboards

2. Gebruik de juiste apparatuur

Het is essentieel om de juiste uitrusting te gebruiken bij het suppen met kinderen. Zoek een board dat de juiste maat heeft voor je kind en zorg ervoor dat de peddel ook de juiste lengte en het juiste gewicht heeft. Verder is het ook van vitaal belang om te controleren of het reddingsvest de juiste pasvorm heeft voor uw kind en om ervoor te zorgen dat het board in goede staat verkeert (vooral geen zichtbare lekke banden).

Een Aquaplanet Bolt, MAX en Hurley Midnight Tropics paddleboard naast elkaar

3. Kies de juiste locatie

Zoek bij het selecteren van een locatie voor je paddle-boarding-avontuur naar een plek die kalm is en beschermd tegen harde wind en golven. Dit maakt het voor uw kinderen gemakkelijker om te leren en zorgt er ook voor dat de ervaring voor iedereen veilig is. Vermijd sterke stromingen of gebieden met veel bootverkeer.

Een vader en zoon op weg naar het water met een Aquaplanet MAX

4. Ga in je eigen tempo

Het is belangrijk om in je eigen tempo te gaan als je gaat paddleboarden met kinderen. Haast u niet en dwing ze niet om meer te doen dan waar ze zich prettig bij voelen. Laat ze de tijd nemen en in hun eigen tempo van de ervaring genieten.

Een vader helpt zijn dochter op een Hurley Terazzo te plaatsen

CREDIT @emloufla

5. Maak het leuk

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw kinderen van paddleboarden genieten, is door het leuk te maken. Neem wat hapjes en drankjes mee, speel spelletjes en maak veel foto's en video's om de ervaring te onthouden.

twee meisjes bij een auto vol met Aquaplanet-planken op de dakdragers

6. Wees voorbereid

Het is essentieel om voorbereid te zijn als je gaat suppen met kinderen. Neem extra kleding, zonnebrandcrème, insectenspray en een EHBO-doos mee. Het is ook belangrijk om een ​​plan te hebben in geval van nood en om iemand te laten weten waar je heen gaat en wanneer je verwacht terug te zijn.

Kortom, paddleboarden met kinderen kan een leuke en opwindende manier zijn om als gezin samen tijd door te brengen. Door deze tips en trucs te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de ervaring voor iedereen veilig en plezierig is. Vergeet niet om bij de basis te beginnen, de juiste uitrusting te gebruiken, de juiste locatie te kiezen, in je eigen tempo te gaan, het leuk te maken en voorbereid te zijn. En vooral: geniet van het gezinsavontuur.

Het paddleboard ontworpen voor kinderen - bout

Een jongen op de Aquaplanet Bolt Junior


Uitgelicht in dit artikel